castillo-de-almansa-crianza

Wijnhandel Van Welie uit Gouda selecteert de beste wijnen uit Spanje, waaronder deze krachtpatser op huiswijn niveau. De Almansa Crianza wijn rijpt 6 maanden op amerikaans eiken vaten. Sommelier Job van Welie komt zelden een wijn tegen van deze kwaliteit met zoveel power in het huiswijnsegement. Fantastische prijs kwaliteits verhouding, zoals u van ons gewend bent.

Krachtige huiswijn met een rijke en volle smaak en aroma’s van gekonfijt fruit, zwarte peper en leder. Op het palet levendig, met pruimachtige smaken, een goede zuurgraad en een berhoorlijke body. Deze wijn is heerlijk op zichzelf, maar ook met gegrilde, geroosterde of gebakken gerechten, gegrild roodvlees en uitgeharde vleeswaren (chorizo) en harde kazen.

De Almansa Crianza is gemaakt van de druiven Monastrell, Tempranillo en Cabernet Sauvignon. De 110 hectares wijngaarden zijn gelegen op 700-800 meter hoogte waar biologisch geteeld wordt. Het voordeel van deze hoogte in dit warme gebied is, dat de druiven in de nacht verkoeling krijgen, zodat de wijnen niet te log en te alcoholisch wordt. Dit zorgt voor een rijke, smaakvolle rode wijn met aroma’s van gekonfijt fruit, zwarte peper en leder. Op het palet levendig, met pruimachtige smaken, een goede zuurgraad en een berhoorlijke body. Deze wijn is heerlijk op zichzelf, maar ook met gegrilde, geroosterde of gebakken gerechten, gegrild roodvlees en uitgeharde vleeswaren (chorizo) en harde kazen.

Zowel reacties als trackbacks zijn momenteel gesloten.